Conferința „Moldova trece pe alb: Soluții pentru încurajarea tranziției spre munca legală”

36

În data de 04 noiembrie vom participa la Conferința „Moldova trece pe alb: Soluții pentru încurajarea tranziției spre munca legală”, eveniment organizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Centrul Analitic Independent „Expert- Grup” în parteneriat cu Fundația Soros Moldova.

Scopul conferinței este de a discuta politicile necesare și mecanismele eficiente pentru încurajarea angajatorilor din Republica Moldova de a renunța la munca nedeclarată și modalitățile de integrare a bunelor practici din statele membre UE. Conferința va reprezenta, de asemenea, un loc de dezbatere a viziunii propuse de Guvern pentru încurajarea formalizării, în contextul statutului de Candidat UE acordat țării noastre. 

Evenimentul va reuni reprezentanți de nivel înalt din instituții publice, organizații internaționale, experți naționali și internaționali și din sectorul privat cu expertiză și interes în aceste domenii.

Discuția va fi organizată în 4 paneluri tematice, cu accent pe politici cheie. Directorul executiv CNPM, Vladislav Caminschi, va avea o intervenție în cel de-al treilea panel dedicat discuțiilor asupra Reformei Inspectoratului de Stat al Muncii.