Participarea Președintelui CNPM la ședința de Guvern

51

Astăzi, 07 decembrie, ora 15.00, după o pauză mai mare de doi ani, președintele Confederației Naționale a Patronatului, Domnul Leonid Cerescu, va participa la ședința Cabinetului de Miniștri.

Pe agendă sunt incluse 21 de subiecte. Printre ele se regăsesc: aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative (ajustarea prețului la actele permisive eliberate operatorilor de transport rutier; extinderea categoriilor de vehicule și majorarea vârstei pentru unitățile de transport scutite de plata taxelor vamale) – subiect invocat pe mai multe platforme de discuție de către Direcția executivă a Confederației, la solicitarea unor membri; aprobarea Regulilor generale de apărare împotriva incendiilor în Republica Moldova – avizat cu propuneri și recomandări de CNPM; aprobarea cuantumului salariului minim pe țară, care se stabilește 4000 lei pentru 2023.

Amintim că pînă la pandemia de Covid 19 președintele CNPM participa la ședințele Guvernului, ulterior după anularea stării de urgență în sănătate publică am solicitat de a relua această practică, inclusiv și în cadrul șeidnței de lucru cu Doamna Prim-ministră a Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.