Ședința GL1 al Consiliului Economic – implementarea prevederilor Legii nr.116 Asigurarea obligatorie de răspundere pentru prejudiciile cauzate în procesul de exploatare a obiectului industrial periculos

22

La 09 august, ora 10.00 pe platforma Consiliului Economic nse va organiza o ședință de lucru în cadrul căreia vor fi puse în discuție problemele ce derivă din implementarea prevederilor Legii nr.116 din 18.05.2012 cu precădere a Articolului 16- Asigurarea obligatorie de răspundere pentru prejudiciile cauzate în procesul de exploatare a obiectului industrial periculos.

Recentele modificări la Legea nr. 116 au adus la nemulțumiri din partea mediului de afaceri, care nu a fost consultat pe marginea acestui subiect, și care a fost inclus pe agenda de lobby a mai multor asociații de business. Această problemă a fost adusă în vizorul Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului Republicii Moldova la întrevederile bilaterale cu membrii Confederației, care vor participa la ședința menționată pentru a identifica soluții de rezolvare a problemei invocate.