Inovație în reabilitarea și reparația drumurilor. Propunerea aparține companiei S.C. Nouconst SRL, membru CNPM

34

O companie le propune autorităţilor o nouă metodă de reciclare a asfaltului, tehnologie testată la finele săptămînii trecute în raionul Călăraşi pe o porţiune de un kilometru. Putem spune cu mîndrie că această inovație aparține companiei S.C. Nouconst SRL, membru al familiei noastre, Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova.

Inovaţia l-a tentat pe ministrul Economiei, care a venit să se convingă de eficienţa lucrărilor. 

Aceasta porţiune cu o lungime de un kilometru va fi reparată în cinci zile, de două ori mai repede, decât dacă ar fi fost aplicată metoda tradiţională. Potrivit directorului companiei de construcţie, aceasta tehnologie este utilizată de ani buni în mai multe ţări europene. 

„Noi reciclăm asfaltul vechi prin adăugarea cimentului şi bitumului şi atingem un nivel de rezistenţă necesar. Cu alte cuvinte, este un fel de uzină pe roţi. Prima porţiune cu o lungime de 800 de metri am reparat-o în satul Cupcini”, a afirmat directorul general al companiei de construcţie, Vadim Scorobogatico.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii susţine că lucrările vor fi monitorizate de un grup de lucru pentru a vedea dacă este cazul ca tehnologia să fie extinsă la scară naţională.