Cricova devine eco prin lansarea seriei de vinuri WILD!

144

La 09 martie, Combinatul de Vinuri Cricova S.A. a lansat în premieră prima serie de vinuri ecologice monosoi din Republica Moldova. Acest rezultat s-a datorat investițiilor efectuate de companie în metode moderne de management, în specialişti calificaţi și tehnologii de ultimă generaţie.

La evenimentul de lansare a fost prezent Domnul Vladimir Bolea, viceprim-ministru, ministrul agriculturii și industriei alimentare, care a ținut să menționeze că vinurile ecologice sunt tot mai apreciate de consumatorii locali și tot mai solicitate în afara țării, fapt ce reprezintă noi oportunități pentru compania Cricova, dar și pentru alte întreprinderi din domeniu.

Potrivit reprezentanților companiei, vinurile din gama WILD au fost concepute în conformitate cu o serie de reguli stricte și posedă calități organoleptice deosebite. Gama conţine 2 vinuri ecologice – „WILD Fetească Regală vin sec alb” şi „WILD Fetească Neagră vin sec roz”.

Fiecare poziţie din cele două vinuri este îmbuteliată într-o cantitate de 9 500 de sticle. Combinatul de vinuri „Cricova”” este printre primele companii din Republica Moldova, care a obținut certificarea pe piața europeană a produselor ecologice.

Agricultura organică presupune îndeplinirea mai multror cerințe din partea producătorului cum ar fi: utilizarea produselor de origine naturală pentru fertilizarea și protecția viței-de-vie, interzicerea utilizării organismelor modificate genetic, iar îngrijirea plantației se efectuează doar manual. Pentru a asigura sănătatea plantațiilor, specialiştii companiei pun accentul pe înierbarea naturală, lucru care facilitează crearea unui mediu echilibrat și divers, compensând lipsa tratamentelor cu substanțe sistemice şi asigurând deficitul de umiditate. De asemenea, materiile vinicole după procesare sunt folosite drept îngrăşăminte ecologice pentru viţa-de-vie.