Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora

34

La 15 decembrie 2020, am participat la webinarul cu subiectul: „Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora”, organizat în parteneriat cu Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul de către Agenția Națională petru Ocuparea Forței de Muncă. Evenimentul a fost destinat reprezentanților comunității de afaceri. 

În cadrul webinarului reprezentanții ANOFM au prezentat suportul oferit agenților economici prin susținerea financiară pentru participarea la formarea profesională a șomerilor, subvenționarea locurilor de muncă pentru angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile, suport pentru crearea și adaptarea locului de muncă.

În deschidere, dna Raisa Dogaru director ANOFM a  menționat: „Impactul crizei provocate de Covid-19 a lăsat o amprentă și asupra pieții muncii. Pentru a susține angajatorii, ANOFM vine cu o serie de măsuri și servicii menite să sprijine reprezentanții comunității de afaceri în ceea ce privește susținere financiară la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora”. Totodată, dna Dogaru a mulțumit angajatorii pentru interesul manifestat și pentru faptul că au dat curs invitației de a participa, înaintând propuneri pentru noi parteneriate.

Reprezentanții comunității de afaceri au venit cu sugestii și întrebări pe marginea subiectelor, prezentînd și propuneri de elaborare a ghidului privind modalitatea de a beneficia de programele și măsurile adresate acestora. În intervenția sa, directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova a ținut să menționeze că datorită suportului Organizației Internaționale a Muncii CNPM a elaborat două spoturi /infografice care vin în sprijinul angajatorilor cu informații accesibile în această direcție și care au fost distribuite membrilor și altor entități.

https://www.youtube.com/watch?v=R5DG05lvzHk