Decizia nr. 1 din 01 aprilie 2021

Urmare a instituirii unei noi stări de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 60 zile, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ziua de 01 aprilie în ședință în vederea discutării și aprobării mai multor restricții pentru a diminua răspîndirea infecției Covid 19.

Au fost reiterate măsurile de protecție și prevenire aprobate anterior prin Hotărîrile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Totodată au fost propuse și restrucții noi, principalele din care se referă la:

 – Dacă o unitate economică, indiferent de tipul de proprietate și forma organizatorică încalcă regulamentele sanitare, deciziile emise anterior de către CNESP, iar activitatea acesteia pune în pericol starea de sănătate, conducătorul subdiviziunii teritoriale a Comisiei pentru Situații  Excepționale va suspenda activitatea unității pe durata stării de urgență, adică pînă la 30 mai!

 – Instituirea unui regim special de circulație a persoanelor în Chișinău și Bălți, localitățile cu numărul cel mai mare de persoane infectate. Astfel în intervalul orar 23.00-05.00 este interzisă circulația în afara gospodăriilor începînd cu 3 aprilie 2021. Excepție de la această prevedere o fac: deplasările în interes de serviciu, ieșiri pentru achiziția de medicamente sau control medical ce nu poate fi amînat sau prestat la distanță, persoanele care sunt în tranzit, ajung cu avionul la aeroportul din Chișinău seara târziu.

Textul integral al Deciziei nr. 1 din 01 aprilie poate fi accesat mai jos.

1_dispozitia_cse_01.04.2021.pdf