Hotărârea nr. 42 din 13 ianuarie 2021

În cadrul ședinței Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică din 13 ianuarie, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă la 15 februarie curent.

Astfel, conform Hotărîrii Comisiei sunt interzise până la 15 februarie activitatea cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor în intervalul orar 7:00 – 22:00. Această restricție se răsfrînge și la activitatea unitățileor de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

La fel, va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să desfășoare activitățile respectînd măsurile prevăzute în Instrucțiunea aprobată prin Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a CNESP. 

IMPORTANT de menționat că persoanelor care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19 le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile. 

Hotrire_CNESP_nr._42_din_13.01.2021.pdf