Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu conducerea Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM).

22

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu conducerea Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM).


Discuţiile dintre părţi s-au axat pe actualizarea relaţiilor de colaborare dintre Guvern şi CNPM în contextul obiectivelor programului de guvernare „Progres şi Integrare”.

Zinaida Greceanîi a apreciat înalt practica existentă de consultare de către Guvern cu partenerii sociali a proiectelor actelor normative în stadiul de elaborare. Primul-ministru a pledat pentru consolidarea procesului participativ-consultativ în vederea realizării cu succes a sarcinilor trasate în noul program de guvernare „Progres şi Integrare”, program care este orientat spre soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea moldovenească. „Mizăm mult pe susţinerea patronatelor în implementarea eficientă a programului şi sîntem pregătiţi pentru o cooperare reciproc avantajoasă spre binele poporului nostru”, a subliniat Premierul.

Leonid Ciorescu, preşedintele CNPM a salutat deschiderea Guvernului pentru intensificarea dialogului social şi stabilirea unor mecanisme noi de colaborare cu partenerii sociali. Domnul Ciorescu a exprimat disponibilitatea de a veni cu noi propuneri de consolidare a societăţii în rezolvarea problemelor existente în ramurile economiei naţionale.

La întrevedere au mai participat domnul Igor Dodon, primvice-prim-ministru şi domnul Victor Stepaniuc, viceprim-ministru.