Conferinţă de încheiere a proiectului

21

 

Joi, 18 decembrie, cu începere de la ora 11.00 în incinta Palatului Republicii (adresa: mun. Chişinău, str. Maria Cibotari, 16, Sala de Conferinţe, et. 2) Confederaţia Naţională a Patronatului va organiza şi desfăşura lucrările Conferinței naționale de încheiere a proiectului „Dialogul social local pentru o mai bună guvernare a pieței muncii în Republica Moldova”, implementat de CNPM în parteneriat cu Biroul OIM pentru Activități Patronale și finanțat de Guvernul Norvegiei.

 

            Proiectul a fost lansat în 2011 şi a fost extins pînă în prezent în 10 raioane (Edineţ, Soroca, Căuşeni, Cimişlia, Hînceşti, Cahul, Străşeni, Orhei, Făleşti) şi mun. Bălţi.

            Scopul proiectului este consolidarea dialogului social la nivel teritorial prin crearea asociaţiilor patronale teritoriale, care practic nu există la acest nivel. Or nivelul teritorial este considerat veriga cea mai vulnerabilă a sistemului de dialog social din RM.

            În cadrul acestui eveniment ne propunem să facem o trecere în revistă a principalelor realizări, dar şi a obstacolelor întâlnite pe durata implementării, precum şi să aducem în atenţia factorilor de decizie necesitatea de a impulsiona şi susţine eforturile de consolidare a patronatelor. Suntem ferm convinşi că o voce comună şi o poziţie unitară a mediului de afaceri poate contribui la o mai bună înţelegere în dialogul cu autorităţile publice locale.

 

            La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Economiei, Comisiei Naţionale pentru Consultări şi Negocieri Colective, Inspectoratului de Stat al Muncii, Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, precum şi membri ai Asociaţiilor Patronale Teritoriale.