În Moldova a început campania de vaccinare

18

La 2 martie în Republica Moldova a început campania de vaccinare împotriva COVID-19! Primele doze de vaccin AstraZeneca, donate de Guvernul României au ajuns în țara noastră sîmbătă. Vaccinul a fost distribuit marți de dimineață în toate Centrele de vaccinare din țară și inițiată campania de vaccinare la nivel național. 

Primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă, apoi vor urma cei din secțiile cu profil COVID-19. În Chișinău, campania de vaccinare a început la Spiatlul Republican Timofei Moșneaga, apoi au urmat medicii  Institutului de Medicină Urgentă lucrătorii medicali la nivel național specificați în Etapa I.  

Vaccinarea se desfășoară zilnic în centrele stabilite, conform Planului Național de Imunizare, aprobat de Comisia Națională Extraordoinară de Sănătate Publică. Date privind numărul dozelor repartizate în centrele de vaccinare, precum și numărul persoanelor care deja au primit prima doză de ser, sunt publicate zilnic pe sait-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.