Componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică modificată

24

În ședința plenară a Parlamentului din 18 martie curent a fost aprobat proiectul de lege care prevede modificarea componenței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). 

Astfel, prin modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice, componența CNESP va fi formată din membri ai Guvernului și reprezentanți ai structurilor subordonate Guvernului în responsabilitatea directă a cărora este monitorizarea și combaterea unei urgențe în sănătate publică. Totodată din cadrul acestei comisii vor face parte și specialiști în domeniul sănătății publice, reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, ai Academiei de Științe a Moldovei, Școlii de Management în Sănătate Publică, dar și reprezentanți din societatea civilă. Cu drept consultativ vor fi antrenați și reprezentanți ai instituțiilor internaționale.

Scopul acestei modificări este îmbunătățirea activității Comisiei, cu luarea în calcul a opiniilor specialiștilor din domeniu, în vedere gestionării în termene optime și eficiente a unei eventuale pandemii. Amintim că aceasta este și una din recomandările Consiliului Suprem de Securitate, întrunit în ședință extraordinară la 13 martie curent.