Vocea angajatorilor în plenul Conferinței Internaționale a Muncii de la Geneva

75

În perioada 12-16 iunie președintele și directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului participă, în cadrul delegației tripartite a Republicii Moldova, la cea de-a 111 Conferință Internațională a Muncii.

La 14 iunie în plenul Conferinței Directorul executiv a ținut un discurs în numele angajatorilor din Republica Moldova, care continuă să se bucure de sprijinul OIM în ultimele două decenii.

În cuvântul său de deschidere, Vladislav Caminschi a menționat următoarele: „Toate țările, fără excepție, își continuă eforturile de a recupera beneficiile economice și sociale pierdute ca urmare a pandemiei COVID-19. Republica Moldova nu este o excepție. De asemenea, depunem mult efort pentru a recupera, așa ca și multe alte țări au pierdut nivelul economic și social în perioada pandemiei. Această recuperare a fost întreruptă de mai multe ori de criza energetică, rata ridicată a inflației și agresiunea Federației Ruse împotriva poporului Ucrainei. Ultimul continuă să aibă un impact negativ asupra afacerilor moldovenești și asupra populației în general.

Republica Moldova este țara contrastelor, caracterizată pe de o parte de o lipsă acută de forță de muncă, iar aceasta începe cu aproape 10 ani în urmă și pe de altă parte cu un procent ridicat de populație inactivă și tineri NEET. Surse diferite arată cifre de până la 40 la sută. Acest strat de populație este de obicei format din cei care primesc prestații sociale și de șomaj. Începând cu toamna anului 2022, partenerii sociali împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale dezvoltă și implementează politici care vor stimula angajarea populației inactive prin introducerea anumitor condiții în primirea indemnizațiilor sociale și de șomaj, aceste condiționalități sunt: ​​un loc de muncă activ. comportamentul de căutare și angajarea activă.

Presiunea regională pe care angajatorii o percep cu privire la forța de muncă este una esențială. Confederația Națională a Patronatului, ca partener social, încearcă să reducă deficitul de forță de muncă prin mecanismele dialogului social prin colaborarea productivă pe care o avem cu colegii noștri din sindicate. Consensul găsit între partenerii sociali din diverse motive nu este susținut de Guvern, mai speram să găsim o solutie care sa ne ajute sa crestem salariul minim”.