Masă rotundă „Perspectiva şi beneficiile creării asociaţiei patronale teritoriale”

29

 

Ieri, 10 aprilie 2014 Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova a organizat o masă rotundă cu patronii din raionul Făleşti cu tema „Perspectiva şi beneficiile creării asociaţiei patronale teritoriale”.

În cadrul evenimentului Preşedintele CNPM Dl  L. Cerescu  a prezentat Confederaţia Naţională a Patronatului din RM în calitate sa de organizație umbrelă și de promotor al drepturilor şi intereselor agenţilor economici la nivel naţional. Dna Iulia Drumea – coordonator de proiecte CNPM a adus la cunoştinţă participanţilor scopul şi obiectivele proiectului Dialogul social în RM. Dl Radu Drume – şef de direcţie CNPM a făcut o prezentare privind oportunitatea creării unei asociaţii patronale teritoriale în raionul Făleşti (cadrul legal, forme juridice de organizare, drepturile patronatelor,membrii, participarea în dialogul social). De asemenea, s-a adus la cunoştinţa participanţilor despre actele necesare pentru înregistrarea unei asociaţii patronale teritoriale. În cadrul mesei rotunde au fost identificați fondatorii și conducerea viitoarei  asociații patronale teritoriale în raionul Făleşti.

La eveniment a participat şi Preşedintel Raionului Dl. Valeriu Muduc care a menţionat că este o iniţiativă bună de a institui o asociaţie patronală teritorială care va apăra şi promova interesele comune a businesului local.

Reiterăm că evenimentul a fost organizat urmare implementării de către CNPM a proiectului „Dialogul Social Local pentru o mai Bună Guvernare a Pieţii Muncii în Republica Moldova”,implementat în parteneriat cu Organizația Internațională a Muncii.