Dialogul mediului de afaceri cu președinta țării

11

La 19 februarie șefa statului s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor asociații de business din țară, în contextul desfășurării consultărlor pe marginea referendumului dedicat subiecului aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Președinta Maia Sandu a ținut să menționeze că bunăstarea și nivelul de trai al tuturor cetățenilor depinde în mare parte și de dezvoltarea economică a țării, iar o economie puternică și un mediu de afaceri competitiv pot fi construite doar în Uniunea Europeană și cu sprijinul acesteia. Aderarea la spațiul comunitar va crea și noi oportunități întreprinderilor autohtone și totodată și premise pentru investiții străine în țara noastră.

Totodată, Președinta a subliniat importanța unei comunicări corecte despre UE în fiecare comunitate, inclusiv în mediile profesionale și de afaceri. Acest lucru va contribui la consolidarea sprijinului întregii societăți pentru proiectul de integrare europeană.

La această întrunire Confederația Națională a Patronatului, alături de alți colegi, membri CNPM, a fost reprezentată de Vladislav Caminschi, director executiv.