Consolidăm dialogul cu autoritățile

4

La 02 mai, membrii Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova au avut o ședință de lucru cu Doamna Olga Golban, directoare a Serviciului Fiscal de Stat.

Scopul acestei întrevederi a fost abordarea mai multor subiecte de actualitate din domeniul fiscal, identificarea deficiențelor în procesul de administrare fiscală precum și a eventualelor soluții urmare a cooperării dintre părțile implicate. Doamna Olga Golban a ținut să menționeze că Serviciul Fiscal de Stat este deschis către mediul de business și acceptă orice invitație de a avea un dialog interactiv și constructiv cu contribuabilii”.

Unul din subiectele de bază ale întrevederii a vizat implementarea conceptului prețurilor de transfer. În context, dna Olga Golban a informat participanții la ședință despre faptul că Serviciul Fiscal de Stat acordă o atenție sporită informării și instruirii tuturor celor care vor fi vizați de prevederile legale privind prețurile de transfer, acțiuni care vor continua pe parcursul anului curent. În viitorul apropiat, în acest sens vor fi reluate seminarele regionale la subiectul prețurilor de transfer, cu acces liber și gratuit pentru toți doritorii.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii s-au axat pe: facilitățile acordate angajaților la locul de muncă; termenul de prescripție pentru determinarea obligațiilor fiscale; creșterea de capital pentru persoanele juridice; aplicarea scutirilor pentru activitățile legate de serviciile alternative de îngrijire a copiilor; elaborarea noului Cod fiscal al Republicii Moldova.