Angajatorii din Ialoveni instruiți în domeniul relațiilor de muncă

31

Continuăm ciclul de instruiri în domeniul relațiilor de muncă.

Cu suportul Organizației Internaționale a Muncii, Direcția executivă a Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova a organizat astăzi 17 mai, în or. Ialoveni, trainingul cu genericul „Relațiile de muncă. De la angajare pînă la concediere”. 

Evenimentul a fost destinat agenților economici din regiune: directori, administratori, responsabili de resursele umane, or legislația muncii cu toate aspectele ei este în continuă schimbare, flexibilitatea ei necesitînd informare prin work-shopuri, seminare, instruiri. În cadrul acestuia au fost puse în discuție următoarele aspecte:

Angajarea şi perfectarea corectă a relaţiilor de muncă

Regulile de executare a raporturilor de muncă

Stabilirea şi reglementarea timpului de muncă şi de odihnă, regimul şi evidenţa acestora

Regulile de stabilire şi achitare a salariului

Drepturile şi obligaţiile angajatorului şi salariatului în cadrul formării profesionale

Respectarea normelor de securitate  şi sănătate în muncă

Formatorul seminarului a fost Dorin Josanu, master în dreptul muncii, unul din cei mai cotați experți în acest domeniu, co-autor al unui nou Cod al Muncii, cu vastă experiență profesională. Participarea și prezența multor persoane denotă faptul că legislația muncii este un subiect de interes major mediului de afaceri. 

Mulțumiri pentru suport Organizației Internaționale a Muncii, Asociației Patronale Ialoveni, formatorului și participanților la eveniment.