Societatea pe Acțiuni Supraten

237

Profilul companiei 

Societatea pe acțiuni SUPRATEN a fost fondată în anul 1997. Atunci personalul companiei a constat din trei persoane, şi fabrica doar un singur tip de produs.

În prezent, fabricile SUPRATEN, echipate cu tehnologii germane de ultimă oră, produc anual, 10 000 tone de materiale de vopsit și 120 000 tone de amestecuri uscate. În cadrul companiei activează mai mult de 960 de angajați.

Compania SUPRATEN – este lider în producția de vopsele și amestecuri uscate pentru construcții din Republica Moldova. SUPRATEN produce mai mult de 125 tipuri de amestecuri uscate pe bază de ipsos și ciment, vopsele, grunduri, gleturi, adezivi și alte materiale de construcții. Dar gama de produse SUPRATEN este mult mai largă – compania produce usi de înaltă calitate acoperite cu furnirferestre și uși din PVC și mobilă. Produsele de calitate înaltă SUPRATEN sunt validate de certificatul sistemului de management al calității internațional ISO 9001:2015, certificatul de conformitate CE și Agrementul Tehnic European ETA.

Tehnologii germane

Vopselele si amestecurile uscate SUPRATEN sunt fabricate dupa tehnologie germană. La cererea SUPRATEN, colegii germani dezvoltă formule pentru materiale, care apoi sunt testate în Germania. Toate materiile prime sunt importate din Rusia, Ucraina, Germania, Elveția, Italia, România, Polonia și alte țări.

Parteneriat de încredere

Parteneriatul de încredere SUPRATEN are o rețea de dealeri extinsa, care numără peste 490 de companii din toată Moldova și este întotdeauna gata să coopereze cu noi parteneri. Printre cei mai mari dealeri ai noștri se numără – Verix Grup SRL (or. Balti), Bomi Servis SRL (or. Drochia), Avan-Const SRL (or. Soroca), Ghiocel SRL (or. Calarasi), Liusi-Susanu II (or. Cahul), Catadeni-Lux SRL (or. Cimislia), Vamzid-Grup SRL (or. Ciadir-Lunga), Sticlamont SA (or. Chisinau), Romstal Trade SRL (or. Chisinau), Keramin Grup SRL (or. Chisinau) și alții.

Muncă educativă

În cadrul companie SUPRATEN funcționează un centru de instruire și demonstrare – unicul de acest gen din Republica Moldova. În centrul de instruire și demonstrare sunt instruţi maiştri, arhitecţi, designeri, constructori şi toți doritorii de a face cunostință teoretică şi practică cu utilizarea materialelor de construcţie şi a tehnologiilor de ultimă oră, produse de compania SUPRATEN. Instruirea este gratuită şi se face în limbile română şi rusă de către ingineri-pedagogi experimentaţi.

Compania SUPRATEN, împreună cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, elaborează și implementează programe de instruire în domeniul construcțiilor pentru studenții de la universități, colegii şi școli profesionale.

Sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova, specialiştii companiei SUPRATEN, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova, au publicat cartea: Tehnologia lucrărilor de finisaj în construcţii.
Manualul conţine o analiza amplă, din punct de vedere al tehnologiilor de execuţie a lucrărilor de finisare cu materiale SUPRATEN, precum şi a aspectelor şi efectelor negative în procesul execuţiei lucrărilor şi în exploatarea ulterioară a obiectivelor.
Manualul este destinat elevilor şcolilor profesionale, colegiilor de profil şi studenţilor de la facultăţile de construcţii, dar și celor cu puţină experienţă sau care nu au avut contact permanent cu activităţile respective.

Compania SUPRATEN colaborează cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova, contribuind la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare.

Activități de caritate

SUPRATEN – este o companie responsabilă social. Sub patronajul companiei se află un centru de reabilitare socială pentru copii Casa Gavroche, se oferă asistență financiară pentru alte orfelinate, scoli-internat, școli, organizații de veterani, persoane cu dizabilități și persoane fizice.