Un nou Program de Țară privind Munca Decentă a fost semnat azi la Chișinău

36

Astăzi, 07 octombrie, în cadrul unui eveniment a fost semnat Memorandumul de Înțelegere pentru implementarea Programului de Țară privind Munca Decentă (PȚMD) pentru anii 2021-2024. Documentul semnat de Guvernul Republicii Moldova, Confederația Națională a Sindicatelor, Confederația Națională a Patronatului și Organizația Internațională a Muncii (OIM) se axează pe cîteva obiective de bază: ocupare incluzivă și productivă pentru tineri; protecție eficientă în muncă; dialog social îmbunătățit.

Toate cele trei părți: Guvernul, Patronatele și Sindicatele au fost unanimi în ceea ce privește rolul dialogului social ca și mecanism de suport pentru atingerea obiectivelor stipulate în noul Program, care este al cincilea la număr.

În intervenția sa, Președintele Confederației a ținut să menționeze următoarele: „Munca decentă nu este doar un slogan, este un scop în sine, spre care trebuie să tendim prin conjugarea eforturilor. Activități care vor ținti piața forței de muncă, crearea întreprinderilor durabile și prospere, edificarea organizațiilor patronale și sindicale puternice și independente, promovarea dialogului social sunt parte integrantă a acestui Program și sunt foarte binevenite.”