Învățăm din experiența Danemarcei

8

În perioada 26.02.-01-03.2024 Directorul executiv CNPM, însoțit de președintele Federației Patronale Condrumat, Pavel Caba și Marin Sîrbu, președinte al Federației Patronatului din Construcții și Producerea Materialelor de Construcții, precum și doui reprezentnați ai Centrului de Excelență în Construcții Chișinău, au efectuat o vizită de studiu în Danemarca.

Scopul principal a fost familiarizarea cu mecanismele de cooperare între instituțiile de învățământ profesional și companiile din domeniul construcțiilor, schimb de bune practici și exemplu de succes în ceea ce privește dialogul social.

Vizita de studiu a fost posibilă datorită suportului oferit în cadrul proiectului și acordului de colaborare cu Federația Industriilor Daneze și a cuprins o serie de întrevederi la întreprinderi din domeniul construcțiilor pentru un schimb de experiență și acumulare de metode și tehnici necesare în activitatea actorilor din construcții: asociații patronale, instituții de învățămînt.

Ca rezultat, în perioada următoare urmează a fi instruiți muncitori din domeniul construcțiilor clădirilor și drumurilor pentru a răspunde acestor necesități întreprinderilor din domeniu.