Vicepremierul, Ministrul Economiei Valeriu Lazăr a declarat că este necesar sporirea competivității întreprinderilor moldovenești

16

Printre acțiunile comune Valeriu Lazăr a propus elaborarea a patru regulamente care vor spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei. 

Proiectele vizează deductibilitatea cheltuielilor de transport și alimentare a angajaților din contul angajatorului, acordarea vacanței fiscale de 180 de zile pentru importul de materie primă, destinată producției pentru export, scutirea de impozite a aportului material al fondatorilor la capitalul social al întreprinderilor și elaborarea unor mecanisme de instruire a angajaților pentru întreprinderile din sectorul industrial.

Ministrul Economiei a propus reprezentanților Patronatelor să fie mai activi în dialogul cu ministerele sectoriale și să-și asume funcția de monitorizare a politicilor publice.

entru a stimula creșterea calității produselor moldovenești,care astfel vor deveni mai competitive, părțile

au convenit relansarea competiției în domeniul calității, care va fi organizată sub egida Patronatelor, cu suportul Guvernului.

Valriu Lazăr a declarat că „Programul de activitate al Guvernului stabilește, pentru prima oară, ca obiectiv politic crearea locurilor de munca. Pentru aceasta, statul trebuie să creeze condiții cât mai favorabile de activitate pentru agenții economici din sectorul privat, unde sunt generate cele mai multe și bine plătite locuri de muncă”

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Confederației Patronatelor din Republica Moldova, unde au fost puse în discuție moetodele de colaborare între mediul de afaceri și Guvern, care a avut loc pe 17 ianuarie.