Membrii Confederației au discutat cu Președintele Maia Sandu despre redresarea economică a țării

26

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, în format online, cu membrii Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM). Subiectele-cheie au vizat provocările generate de criza pandemică în diverse sectoare ale economiei și soluțiile privind redresarea economică a țării.

„De la începutul pandemiei statul Republica Moldova nu a făcut aproape nimic pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a compensa pierderile generate de criza sanitară. Împreună cu echipa de la Președinție am pornit lucrul asupra unui plan de recuperare economica și avem deja sprijinul Uniunii Europene în acest sens”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că reforma justiției este un element-cheie pentru creșterea investițiilor locale și străine, dezvoltarea afacerilor și crearea locurilor de muncă, și și-a exprimat speranța că următorul Parlament va susține aceste eforturi. În același timp, este vital să oprim corupția, lucru care ne va permite să mobilizăm resursele interne pentru dezvoltarea economică.

Reprezentanții CNPM au vorbit, la rândul lor, despre lipsa măsurilor de susținere a mediului de afaceri din partea Guvernului, despre importanța digitalizării în toate domeniile, despre necesitatea asigurării accesului la resurse financiare mai ieftine, dar și despre necesitatea unui dialog instituționalizat dintre asociațiile de business și instituțiile statului.

Șefa statului a dat asigurări că va susține în continuare antreprenorii. „Vom depune toate eforturile pentru a atrage mai multe resurse externe pentru dezvoltarea economică. Putem să facem viața oamenilor mai bună doar asigurând creștere economică durabilă”, a încheiat doamna Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md