Proiectul privind „Munca prin agent de muncă temporară” dezbătut pe platforma Consiliului Economic

15

La iniţiativa Direcţiei executive a CNPM, pe platforma Consiliului Economic, la 10 octombrie curent, ora 14.00 a fost convocată o şedinţă de lucru în cadrul căreia au fost discutate reglementări legislative privind „Munca prin agent de muncă temporară”, ce ar facilita procesul de angajare a lucrătorilor pentru perioade scurte. În acest sens a fost elaborat un proiect de lege și nota informativă la acesta care prevede mecanismul de aplicare și modificările cadrului normativ ce se impun pentru implementare.

Implementarea în Republica Moldova a procedurii de leasing de personal ar putea deveni una din formele de ocupare a forței de muncă, care va oferi posibilitate persoanelor de a-și găsi mai ușor un loc de muncă, va crea o nouă direcție de dezvoltare a afacerilor, iar implicarea pe larg a personalui temporar va ajuta la soluționarea problemei șomajului.

Dacă mediul de afaceri este aproape unanim în ceea ce privește instituirea acestui mecanism, sindicatele se opun vehement. În acest sens s-a propus ca subiectul să fie discutat mai detaliat, într-un grup de lucru tehnic.