vezi mai mult

Modificările la Codul Muncii și alte aspecte din domeniu discutate pe platforma Consiliului Economic
17.05.2021     
 
28 Aprilie-Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă
28.04.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Identificarea obstacolelor majore în calea business-ului
09
09.2019
Identificarea obstacolelor majore în calea business-ului
 
   

La 6 septembrie curent, membrii Grupului coorrdonator de elaborare a studiului Evaluarea mediului de afaceri favorabil pentru dezvoltarea durabilă a întreprinderilor în Republica Moldova în conformitate cu recomandarea colegilor de la Geneva s-au convocat într-o ședință pre-workshop în vederea identificării priorităților (3-4 din 10) care vor sta la baza elaborării unui plan de acțiuni tripartit. Acest plan va fi elaborat in cadrul unui Atelier de lucru care va avea loc în perioada la 12-13 septembrie curent și va antrena reprezentanți ai autorităților, sindicatelor și patromatelor.

În cadrul evenimentului se propun a fi realizate următoarele obiective:

1)      Prezentarea punctelor de referință ale raportului "Evaluarea mediului de afaceri favorabil pentru dezvoltarea durabilă a întreprinderilor în Republica Moldova" și validarea acestuia;

2)      Identificarea obstacolelor majore în calea mediului de afaceri, care afectează activitatea întreprinderilor din Republica Moldova și determinarea priorităților pentru reforme corespunzătoare;

3)      Elaborarea unui plan de acțiuni tripartit privind prioritățile în cadrul reformei pentru un mediu de afaceri îmbunătățit.

Știați că la întrebarea Cât de cooperant a fost Guvernul cu partenerii săi de dialog social în vederea eliminării dificultăților/obstacolelor majore în activitatea întreprinderilor? 40.3 % din respondenți au răspuns că acesta a fost foarte puțin cooperant, iar 45.3 din respondenți au afirmat că niciodată nu au fost consultați de către autorități în procesul decizional în calitate de proprietar sau director de întreprindere.