vezi mai mult

Modificările la Codul Muncii, negociate în format tripartit, aprobate de către Parlament
10.07.2020     
 
Ministerul Sănătății inițiază procesul de elaborare a proiectului cu privire la aprobarea Criteriilor de contractare a prestatorilor de servicii medicale
08.07.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Modificările ce țin de activitatea Grupului de Lucru privind reglementarea activității de întreprinzător aprobate de cabinetul de miniștri
24
07.2019
Modificările ce țin de activitatea Grupului de Lucru privind reglementarea activității de întreprinzător aprobate de cabinetul de miniștri
 
   

Recent, în ședința cabinetului de miniștri a fost aprobat proiectul Legii de modificarea și completarea unor Hotărîri ale Guvernului care se referă la activitatea Grupului de lucru al Comisiei de Stat privind reglementarea activității de întreprinzător.

În esență, proiectul prevede reformatarea Grupului de lucru. Conform modificărilor aprobate, Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova va avea rolul de coordonator din partea mediului de afaceri în cadrul acestui Grup. În vederea sporirii eficienței activității GL, Cancelaria de Stat va iniția un proces de selectare a organizațiilor mediului de afaceri care vor face parte din componența Grupului, abordarea fiind una sectorială.

Pentru sporirea responsabilității de participare în acest grup de lucru reprezentanții mediului de afaceri vor fi obligați să intervină cu opinii pe subiectele care țin de domeniul lor de activitate. Ținem să amintim că proiectul a fost supus consultărilor și avizat de către CNPM, urmare a discuțiilor cu membrii, iar majoritatea propunerilor au fost acceptate.

Confederația Națională a Patronatului, în persoana președintelui, va fi reprezentată și în Comisia de Stat care va deține funcția de vicepreședinte al acesteia.

Mecanismul de funcționare existent la moment se va menține încă o perioadă de șase luni, în care Cancelaria de Stat va iniția toate procedurile de reformatare a Grupului de Lucru.