vezi mai mult

Partenerii sociali la masa de dialog
07.07.2021     
 
Ministerul Finanțelor încurajează antreprenorii să beneficieze de subvenționarea locurilor de muncă
18.06.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » A fost inițiat procesul de actualizare, completare și modificare a Clasificatorului Ocupațiilor
15
07.2019
A fost inițiat procesul de actualizare, completare și modificare a Clasificatorului Ocupațiilor
 
   

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a inițiat procesul de actualizare, completare și modificare a Clasificatorului Ocupațiilor din Republica Moldova (CORM). În acest context în incinta Ministerului a fost convocată la data de 11 iulie curent o ședință de lucru în vederea stabilirii modului de colaborare în cadrul acestei inițiative, care se va realiza cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Participanții la întrunire au reiterat importanța revizuirii Clasificatorului în contextul progresului tehnico-științific, precum și a acumulărilor mai multor inițiative ce au impus revizuirea și completarea acestuia. La solicitarea Ministerului de resort de a acorda la gen ocupațiile prezente în actuala variantă a Clasificatorului, reprezentantul CNPM, precum și alți colegi și-au exprimat dezacordul, pentru a evita volumul și așa destul de mare. Ca soluție alternativă am propus ca acordul la gen, dacă este cazul, să fie specificat în preambulul Clasificatorului precum și în prevederile contractului individual de muncă la angajare.

În perioada ce urmează, expertul selectat pentru acest exercițiu, va avea întrevederi separate cu entitățile de pe piața forței de muncă pentru a colecta sugestii de modificare/completare a Clasificatorului Ocupaților din Republica Moldova.