vezi mai mult

Partenerii sociali la masa de dialog
07.07.2021     
 
Ministerul Finanțelor încurajează antreprenorii să beneficieze de subvenționarea locurilor de muncă
18.06.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Dialogul cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale continuă
10
07.2019
Dialogul cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale continuă
 
   

La 08 iulie curent, la solicitarea Direcției executive a CNPM, membrii Confederației au participat la o întrevedere cu doamna Ala Nemerenco, Ministru al Sănătății, Muncii si Protecției Sociale.

Scopul acestei întrevederi a fost consolidarea dialogului dintre Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova ca partener social al Guvernului și organizație ce reprezintă mediul de afaceri și Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ca instituție ce promovează politici în domenii cu impact direct în activitatea de întreprinzător.

În cadrul discuției a fost reiterată solicitarea intensificării și impulsionării activității Platformei de discuție bilaterale, create în 2018, dar care s-a întrunit doar o singură dată.

Au fost readuse în atenția Doamnei Ministru situația din domeniul achizițiilor publice în medicină, plasarea pe piață a dispozitivelor medicale, monopolizarea unor servicii medicale, dar și protecționismul creat în detrimentul pacienților de multe ori.

Alte subiecte aduseîn vizor țin și de concurența între prestatorii de servicii medicale publici și privați, activitatea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și principiile de formare a fondurilor de asugurări obligatorii de asistență medicală.

Subiectele din domeniul muncii despre care s-a discutat în cadrul întrevederii se referă la indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, urgentarea promovării unor acte legislative restituit din Parlament, necesitatea promovării unor schimbări în domeniul securității și sănătății în muncă.