vezi mai mult

Reluarea treptată a unor activități din 01 iunie
29.05.2020     
 
Munca la distanță are dreptul la viață!
28.05.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Seminarul în domeniul legislației muncii din or. Cahul încheie ciclul de traininguri în teritoriu
30
05.2019
Seminarul în domeniul legislației muncii din or. Cahul încheie ciclul de traininguri în teritoriu
 
   

Astăzi, 30 mai, am desfășurat în or. Cahul training-ul în domeniul relațiilor de muncă destinat angajatorilor și organizat cu suportul Organizației Internaționale a Muncii. Astfel am încheiat ciclul de seminare în aspecte de legislația muncii desfășurate în 5 raioane ale Republicii Moldova în perioada aprilie-mai curent. 

Legislația muncii cu toate aspectele ei este în continuă schimbare, flexibilitatea ei necesitînd informare prin work-shopuri, seminare, instruiri, de aceea ne-am propus să venim în ajutor angajatorilor în acest sens. În cadrul acestor seminare au fost puse în discuție următoarele aspecte teoretice și practice:

Angajarea şi perfectarea corectă a relaţiilor de muncă

Regulile de executare a raporturilor de muncă

Stabilirea şi reglementarea timpului de muncă şi de odihnă, regimul şi evidenţa acestora

Regulile de stabilire şi achitare a salariului


Drepturile şi obligaţiile angajatorului şi salariatului în cadrul formării profesionale

Respectarea normelor de securitate  şi sănătate în muncă

Formatorul seminarului a fost Dorin Josanu, master în dreptul muncii, unul din cei mai cotați experți în acest domeniu, co-autor al unui nou Cod al Muncii, cu vastă experiență profesională. Participarea și prezența multor persoane denotă faptul că legislația muncii este un subiect de interes major mediului de afaceri. 

Mulțumiri pentru suport Organizației Internaționale a Muncii, Reprezentanței Teritoriale Cahul a Confederației, formatorului și participanților la eveniment.