vezi mai mult

Salariul minim în sectorul real crește cu 165 de lei și va constitui 2775 de lei
25.04.2019     
 
Și angajatorii din Soroca instruiți în domeniul legislației muncii
18.04.2019     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Negocierile pentru modificarea Codului Muncii continuă
09
04.2019
Negocierile pentru modificarea Codului Muncii continuă
 
   

La 05 aprilie curent Grupul de lucru tripartit, instituit pentru negocierea modificărilor la Codul Muncii s-a întrunit în a 4 sa ședință. În cadrul acestei întruniri au fost discutate propuneri de modificare a Codului Muncii atît din partea Confederației Naționale a Patronatului, cît și a Sindicatelor. A fost examinată propunerea patronatelor ce se referă la perioada de probă, opțiunea fiind abordarea unitară pentru aplicarea perioadei de probă indiferent de poziția ocupată. Tot aici s-a discutat despre instituirea unei limite maxime generale a perioadei de probă la angajarea unei persoane într-o funcție anumită. La același subiect s-au abordat și alte aspecte: perioada de probă pentru tinerii specialiști, motivarea de către angajator a deciziei de concediere a persoanei aflate în perioada de probă.

S-a discutat și introducerea unui nou articol - transferul la un alt post pe o perioadă detreminată a salariatului cu acordul acestuia.

Negocierile vor continua și la 12 aprilie, cînd membrii Grupului se vor întruni în următoarea ședință. Despre subiectele discutate vom informa ulterior.