vezi mai mult

Formele atipice de ocupare discutate în cadrul unui Atelier de lucru
17.07.2019     
 
A fost inițiat procesul de actualizare, completare și modificare a Clasificatorului Ocupațiilor
15.07.2019     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Obiectivele politicii fiscale și vamale pentru a. 2020 discutate în cadrul Comitetului responsabil
18
01.2019
Obiectivele politicii fiscale și vamale pentru a. 2020 discutate în cadrul Comitetului responsabil
 
   

La 17 ianuarie curent, Comitetul responsabil de politica fiscală din cadrul CNPM s-a întrunit într-o ședință de lucru pentru a înainta propuneri în contextul elaborării obiectivelor ce vizează politica fiscală și vamală pentru a. 2020, urmare a solicitării Ministerului Finanțelor.

Discuțiile s-au axat pe mai multe aspecte din legislația fiscală, care ar necesita modificări. Accentul a fost pus pe art. 51 prim care se referă la impozitul pe venit achitat de instituțiile medico-sanitare publice și private, taxele locale, în special taxele folosite pentru folosirea denumirii de localități.

A fost propusă de asemenea reformarea/resetarea unui titlu din Codul Fiscal, și anume Titlul V, Administrare Fiscală. O altă propunere ce se va regăsi în documentul final se referă la impozitul pe dividende și defalcarea pentru baza normativă în construcții.

Toate propunerile membrilor Confederației vor fi sistematizate și expediate Ministerului Finanțelor și promovate pe platformele de discuție, Consiliul Economic pe lîngă Prim-ministru, Comisia Națională pentru Consultări și Negocieri Colective ș.a.