vezi mai mult

Noi măsuri economice în susținerea businessului, anunțate de stat
30.03.2020     
 
Dispoziția nr.8 a Comisiei pentru Situații Excepționale
28.03.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Platforma de comunicare în sănătate lansată
12
06.2018
Platforma de comunicare în sănătate lansată
 
   

 

Urmare a solicitarii de creare a unei platforme de discutie intre CNPM si membrii sai cu Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, a fost emis ordinul prin care au fost create trei Grupuri de lucru, pe domenii ce revin Ministerului,  sănătate, muncă si protecție socială, în cadrul cărora membrii CNPM și-au desemnat reprezentanți.

Vineri, 08 06 2018 a avut loc prima ședință a platformei de comunicare în sănătate creată de CNPM și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în baza ordinului nr. 542 din 25 04 2018. Scopul lansării Platformei este de a pune în discuție și dezbate subiecte care sunt în interesul autorității naționale, antreprenorilor din domeniul asistenței medicale și farmaciei.

La prima ședință a fost pus în discuție Regulamentul platformei, dar și o serie de subiecte care sunt pe rol. În vizorul membrilor grupului de lucru pe domeniul sănătății se regăsesc o serie de subiecte stringente, care necesită intervenția:

-          Planul de acțiuni anticorupție în sectorul ocrotirii sănătății și asigurărilor medicale 2018-2020 și a anumitor monitorizări care se pot pune medicilor să practice activități prin cumul în instituțiile medico-sanitare publice și private.

-          Aprobarea listei de maladii prioritare. Responsabilii din cadrul Ministerului și-au luat angajamentul de a publica acestă listă în termen de o săptămână.

-          Accelerarea procesului de elaborare a cadrului secundar de reglementare a tratamentului canceros de către prestatorii privați de servicii medicale. S-a propus crearea unui grup de lucru pentru elaborarea actelor secundare cu referință la cancer-registru și mecanismele de aplicare tratamentului canceros. O primă ședință a grupului de lucru se planifică a fi până la finele lunii iunie.

-          Obiectivele pe termen scurt ale platformei.

Următoarea ședință planificată a platformei se preconizează pentru mijlocul lunii septembrie