vezi mai mult

Proiectul Legii fondurilor de asigurări obligatorii de asistență medicală pentru a. 2019 prezentat în cadrul ședinței Consiliului de Administrație CNAM
18.10.2018     
 
Mesaj de felicitare cu prilejul anivsersării de 100 Ani de la fondarea Instituției Camerale
08.10.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Preocupările membrilor CNPM - în agenda CNAM
26
02.2018
Preocupările membrilor CNPM - în agenda CNAM
 
   

La data de 26 02 2018, Direcția executivă a Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova CNPM a avut o întrevedere cu conducerea Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Pe parcursul acesteia au fost puse în discuţie subiecte abordate de membrii Comitetului legislația muncii/ asigurări constituit recent în cadrul CNPM. Printre cele menţionate se regăsesc:

  • Activarea poliţei de asigurări obligatorii de asistenţă medicală pentru persoanele recent angajate. Acestea nu sunt activate deoarece informaţia despre activarea poliţelor se prezintă la data de 25 a lunii următoare cele de gestiune şi angajaţii sunt somaţi să achite serviciile. În pofida existenţei mecanismului de urgentare a activării poliţelor situaţiile se întâmplă în perioada de extraprogram a angajatorului sau a CNAM. Pentru a evita situaţiile invocate CNAM a adoptat o reglementare pentru instituţiile medico sanitare, care vor fi puse la dispoziţia CNPM.
  • Problema dezactivării poliţei de asigurări obligatorii de asistenţă medicală pentru persoanele care iau concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului până la 4 ani. În conformitate cu cele discutate subiectul este o parte a politicii statului prin care persoanele sunt stimulate să se întoarcă în serviciu cât de curând posibil.

Reprezentanţii Companiei ne-au informat despre faptul că a fost elaborat şi prezentat spre consultări publice proiectul de lege pentru excluderea din uz a formularelor poliţei de asigurări obligatorii de asistenţă medicală. În schimb fiind suficientă prezentarea unui document de identificare personală.