vezi mai mult

Statistici îngrijorătoare de la Inspectoratul de Stat al Muncii
21.06.2022     
 
Legea "Zilierilor" completată cu prevederi noi și votată în lectură finală
17.06.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Costul actelor permisive pentru transportatorii internaționali ar putea fi redus
20
06.2022
Costul actelor permisive pentru transportatorii internaționali ar putea fi redus
 
   

Costul actelor permisive care le obțin transportatorii pe rute internaționale ar urma să fie redus. În acest sens Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a elaborat un proiect prin care urmează să fie stabilită o singură grilă pentru toate autorizațiile unitare, iar prețurile stabilite urmează să fie ajustate la nivelul prețurilor regionale. 

Ținem să menționăm că actualele prețuri sunt cele mai ridicate în regiune, iar subiectul acestora a fost abordat de asociațiile de profil, membre ale Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova pe diverse paltforme de discuții, inclusiv la Reuniunea Platformei Societății Civile RM-UE în 2021.

Potrivit proiectului propus spre consultare, modificarea va permite reducerea poverii administrative și va spori competitivitatea operatorilor de transport, în special pe plan regional și implicit la redresarea ramurii prin diminuarea costurilor pentru autorizații, care se ridică la ordinul miliardelor de lei.