vezi mai mult

Partenerii sociali s-au întrunit în ședință ordinară
16.10.2020     
 
O nouă provocare pentru mediul de afaceri: învățămîntul dual și înrolarea tinerilor
12.10.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Legislația muncii una din prioritățile Confederației, readusă în vizorul autorităților
09
06.2020
Legislația muncii una din prioritățile Confederației, readusă în vizorul autorităților
 
   

În cadrul ședinței plenare a Consiliului economic pe lîngă Prim-ministru, desfășurată la 9 iunie, în intervenția sa, directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului a ținut să aducă în vizor aspecte din legislația muncii, care necesită anumite ajustări/modificări.

Astfel dînsul a ținut să menționeze următoarele: "Situația de urgență, instituită în Republica Moldova, urmare a răspîndirii coronavirsului de tip nou, pe lîngă impedimentele create în desfășurarea activității de întreprinzător, au adus în evidență și goluri esențiale în ceea ce privește gestionarea resurselor umane în situații neordinare cum este și pandemia de Covid 19. În această perioadă mediul de afaceri (sectorul privat) nu a beneficiat de prevederi în deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale care ar facilita gestionarea forței de muncă și ar exclude birocrația și contactul direct cu angajații. În acest context, considerăm oportună intervenția în legislația ce reglementează relațiile de muncă pentru a oferi suficiente pîrghii angajatorilor fără a se expune pericolului de contaminare".

Tot aici a fost reiterată solicitarea suportului în promovarea mecanismului de agent de muncă temporară, care poate fi o soluție de alternativă pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.