vezi mai mult

Partenerii sociali la masa de dialog
07.07.2021     
 
Ministerul Finanțelor încurajează antreprenorii să beneficieze de subvenționarea locurilor de muncă
18.06.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Continuă relaxarea restricțiilor impuse de răspîndirea COVID 19
26
05.2020
Continuă relaxarea restricțiilor impuse de răspîndirea COVID 19
 
   

În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, desfășurate la 25 mai curent, a fost examinată evoluția pandemiei în Republica Moldova, gradul de conformare a cetățenilor cu măsurile și restricțiile impuse, rezultatele relaxării anterioare a unor activități, precum și situația per ansamblu în ceea ce privește gestionarea pandemiei.

Membrii Ccomisiei au discutat un șir de subiecte referitoare la ridicarea treptată a unui șir de restricții pentru a relua diverse activități economice în condiții de maximă siguranță pentru prestatori și beneficiari.

Astfel din 26 mai 2020 s-a decis reluarea activităților de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19; reluarea, începînd cu data de 01 iunie 2020, a activităţii pieţelor din or. Chișinău și or. Bălți; reluarea, începînd cu data de 15 iunie 2020, a activității unităților de alimentație publică, cu respectarea Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19 în activitatea instituțiilor de alimentație publică.

Hotărîrea integrală a Comisei vizate poate fi accesată mai jos:

hotarire_cnesp_nr.12_din_25.05.2020.pdf