vezi mai mult

Negocierile de modificare a Codului Muncii în impas sau cum Sindicatele condiționează participarea la dialog
13.08.2020     
 
Condițiile de plasare in autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile
10.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Mecanismul de recuperare a zilelor libere discutat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
12
05.2020
Mecanismul de recuperare a zilelor libere discutat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
 
   

Astăzi, 12 mai, la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a desfășurat o ședință de lucru în cadrul căreia a fost pus în discuție subiectul recuperării zilelor, declarate libere, conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale.

Amintim că angajații din sistemul bugetar, urmare a dispozițiilor CSE, au avut o perioadă zile libere, care trebuie să fie recuperate după ridicarea stării de urgență. Astfel ședința de astăzi s-a axat pe mecanismul și alte aspecte ce țin de acest subiect la care a participat și directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului.

Recuperarea se răsfrînge asupra sistemului bugetar pentru o perioadă de 22 zile, distribuită în felul următor, conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale:

I fază: 30 martie-03 aprilie

II fază: 7 aprilie- 15 aprilie

III fază: 16 aprilie-30 aprilie, astfel cumulativ perioada ce trebuie recuperată constituie 22 zile.

Au fost propuse două mecanisme de recuperare: desfășurarea activității în zilele de sîmbătă, dar nu consecutiv, ci peste una, astfel încît pînă la 7 octombrie să fie recuperate 12 zile. Celelalte 10 vor fi recuperate prin extinderea zilei de muncă cu o oră, astfel ca pînă la sfîrșitul lunii august să fie recuperate zilele și prin acest mecanism.

Perioada de recuperare nu se va răsfrînge pentru angajații care în perioada menționată se aflau în concediu anual de odihnă, concediu neplătit.