vezi mai mult

Negocierile de modificare a Codului Muncii în impas sau cum Sindicatele condiționează participarea la dialog
13.08.2020     
 
Condițiile de plasare in autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile
10.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Decizii la primăria Chișinău în susținerea agenților economici în contextul pandemiei
11
05.2020
Decizii la primăria Chișinău în susținerea agenților economici în contextul pandemiei
 
   

În cadrul ședinței de astăzi la primăria municipiului Chișinău au fost discutate mai multe subiecte stringente în contextul pandemiei de Covid-19. Au fost luate și anumite decizii, care vin sau vor veni în scurt timp în susținerea agenților economici care, urmare a stării de urgență instituite în Republica Moldova, și-au suspendat ori sistat activitatea.

Astfel, de astăzi este funcțional Ghișeul Unic, platforma online de depunere a actelor permisive în construcție, care are drept scop eliminarea factorului uman la emiterea documentelor ce țin de construcții în capitală, dar și fenomenul corupției. 

Tot astăzi s-a pus în discuție o măsură de susținere a domeniului HoReCa, prin care se va propune ca administratorii HoReCa să aibă posibilitatea să activeze gratis în parcurile publice, sau locurile special amenajate cu respectarea distanțelor între mese, pentru anul curent. Măsura este luată pentru siguranța cetățenilor, dar și în contextul în care acest sector a suferit piederi pe perioada pandemiei.