vezi mai mult

Condițiile de plasare in autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile
10.08.2020     
 
Subiectul controalelor de stat în activitatea de întreprinzător discutat în cadrul ședinței Consiliului național
04.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Reglementarea muncii la distanță discutată în cadrul unei ședințe on-line
05
05.2020
Reglementarea muncii la distanță discutată în cadrul unei ședințe on-line
 
   

Astăzi, 5 mai, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Confederației Naționale a Patronatului au discutat în cadrul unei ședințe on-line proiectul de modificare a Codului Muncii, aspectul ce ține de munca la distanță. În acest sens autoritatea a elaborat un proiect, care a fost supus consultărilor. Amintim că Direcția executivă a Confederației Patronatului, consultînd membrii săi, a propus ca alternativă un alt proiect ce vine să reglementeze telemunca, care ar constitui o soluție în contextul situației de urgență, instituite în Republica Moldova din cauza pandemiei de Covid-19.

Ședința de astăzi s-a axat pe proiectul propus de Minister fiind discutate fiecare prevedere în parte din capitolul respectiv, accentul fiind pus pe mecanismul care va face posibilă realizarea muncii la distanță. Mecanismele propriu-zis vor fi prevăzute și stabilite de fiecare unitate individual în Regulamentul intern al unității care va prevedea particulăritățile acestei relații de muncă: perioada, echipamentul de muncă și de protecție, dispozitive și alte aspecte. Tot astăzi, urmare a discuțiilor s-a convenit să fie revăzut și capitolul care reglementează munca la domiciliu.

Proiectul urmează să fie ajustat și completat cu propunerile părților participante și prezentat suplimentar pentru consultare ca ulterior să fie promovat, or telemunca devine o soluție în situații excepționale.