vezi mai mult

Dialogul social prin intermediul Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective se consolidează
06.09.2022     
 
Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real discutat în cadrul Biroului executiv al CNCNC
06
04.2020
Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real discutat în cadrul Biroului executiv al CNCNC
 
   

Astăzi, 6 aprilie, președintele și directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului au participat la ședința Biroului executiv al Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective. Inițiativa de convocare a ședinței aparține domnului Sergiu Răilean, Ministru al Economiei și Infrastructurii, președinte al Comisiei.

În cadrul ședinței Biroului a fost discutat subiectul Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real, care, în conformitate cu proiectul hotărîrii propus spre consultare de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, se stabilește în mărime de 17,37 lei pe oră, sau 2935 lei pe lună, calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună".

Urmare a discuțiilor, la care au participat Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Confederația Sindicatelor s-a decis ca mărimea cuantumului precum și intrarea în vigoare a acestuia să fie consultate după ridicarea stării de urgență, or presiunea asupra mediului de afaceri, cauzată de instituirea stării de urgență, și respectiv sistarea activității în mare parte, este și așa una considerabilă.

Amintim că în avizul său, Confederația Națională a Patronatului a propus intrarea în vigoare a Hotărîrii respective peste o lună calendaristică după ridicarea stării de urgență instituită prin Hotărîrea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgenţă".

aviz_HG_165.pdf